Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen

Evenementen

Organiseren jullie ook rondleidingen en workshops?

De kennis en inzichten die wij opdoen, willen we delen door middel van rondleidingen, workshops en/of werksessies. Wat wij in het klein doen is namelijk ook heel bruikbaar voor leerlingen van basisschool tot universiteit en voor het bedrijfsleven. En we hopen natuurlijk anderen te inspireren om ook stappen te zetten, klein of groot.

Daarom organiseren we tegen een vergoeding groepsrondleidingen voor instellingen en bedrijven. Tijdens de rondleiding lopen we over het terrein langs alle huisjes en zullen we ook één van de huisjes van binnen laten zien. Verschillende aspecten van het wonen in een tiny house zullen aan bod komen zoals off-grid installaties, verduurzamen van de omgeving (meer groen, ecologische keuzes), een minimalistische levensstijl en is er ook ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Ben je geïnteresseerd in groepsrondleiding voor jouw instelling of bedrijf? Vul dan het aanvraagformulier in.

Workshops en/of werksessies volgen in de toekomst.

Kan ik de tiny houses bezichtigen?

Zeker! Een aantal keer per jaar organiseren we een open dag zodat buurtbewoners of tiny house liefhebbers onze huisjes kunnen bewonderen en meer kunnen leren over onze manier van leven. Houdt hiervoor onze pagina met evenementen in de gaten.

Op andere dagen is het terrein niet open voor het publiek. Er is namelijk veel interesse voor onze tiny houses en manier van leven. Omdat het ook de plek is waar we wonen, werken en leven, beperken we bezoek tot de open dagen of andere evenementen.

Nieuwe bewoners

Ik ben op zoek naar een plek om te wonen. Hebben jullie een plek vrij?

Alle 14 plekken in ons tiny house dorp zijn inmiddels vergeven. We houden geen wachtlijst bij voor plekken die in de toekomst mogelijk vrijkomen. Als er in de toekomst een plek beschikbaar komt dan zullen wij dat bekendmaken op de onze website en social media.

Tiny House Life

Staan jullie open voor samenwerkingen?

Om deze plek nog mooier, groener en innovatiever te maken werken we graag samen met andere experts, stichtingen en organisaties. Zo hebben we de afgelopen maanden een wormenhotel opgezet in samenwerking met Wormenhotel, 180 fruitbomen geplant van Stichting Corazon en de bodem verbeterd met compost van Rotterzwam.

De komende jaren willen we nog veel meer samenwerken en dan vooral op het gebied van minder afval creëren, hergebruik van materialen, energieopslag, regenwateropvang, waterzuivering, slim gebruik van tijdelijke ruimte en het vergroten van de biodiversiteit in de stad.

Kun je ons helpen op één van de bovenstaande gebieden of heb je een ander, nog veel beter, idee? Stuur dan een e-mail naar contact@tinyhousedelft.nl.

Bekijk al onze partners op de pagina met samenwerkingen.