Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen

Evenementen

Kan ik de tiny houses bezichtigen?

Zeker! Een aantal keer per jaar organiseren we een open dag zodat buurtbewoners of tiny house liefhebbers onze huisjes kunnen bewonderen en meer kunnen leren over onze manier van leven. Houdt hiervoor onze pagina met evenementen in de gaten.

Op andere dagen is het terrein niet open voor het publiek. Er is namelijk veel interesse voor onze tiny houses en manier van leven. Omdat het ook de plek is waar we wonen, werken en leven, beperken we bezoek tot de open dagen of andere evenementen.

Organiseren jullie ook rondleidingen en workshops?

De kennis en inzichten die wij opdoen, willen we delen. Dat doen we door mee te werken aan (studenten) onderzoek en interviews, delen we berichten en foto’s via social media en deze website en is er iedere 16e van de maand een online vragenuurtje. Daarnaast openen we ook regelmatig onze deuren; zo organiseren we open dagen, workshops, activiteiten met de buurt en geven we rondleidingen aan bijvoorbeeld scholen.

Wat wij in het klein doen is namelijk ook heel bruikbaar voor leerlingen van basisschool tot universiteit en voor het bedrijfsleven. En we hopen natuurlijk anderen te inspireren om ook stappen te zetten, klein of groot.

Op onze evenementen pagina kun je zien wanneer het volgende openbare evenement of workshop is of je aanmelden voor het online vragenuurtje.

Wil je graag op een ander moment langskomen en wil je veel persoonlijke aandacht en ruimte voor al je vragen? Dan kan je met jouw klas, bedrijf of vereniging een rondleiding aanvragen.

Tijdens de rondleiding lopen we over het terrein langs alle huisjes en zullen we ook één van de huisjes van binnen laten zien. Verschillende aspecten van het wonen in een tiny house zullen aan bod komen zoals off-grid installaties, verduurzamen van de omgeving (meer groen, ecologische keuzes), een minimalistische levensstijl en is er ook ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Ben je geïnteresseerd in een groepsrondleiding voor jouw instelling of bedrijf? Vul dan het aanvraagformulier in.

Nieuwe bewoners

Ik ben op zoek naar een plek om te wonen. Hebben jullie een plek vrij?

Alle 14 plekken in ons tiny house dorp zijn inmiddels vergeven. We houden geen wachtlijst bij voor plekken die in de toekomst mogelijk vrijkomen. Als er in de toekomst een plek beschikbaar komt dan zullen wij dat bekendmaken op de onze website en social media.

Tiny House Life

Staan jullie open voor samenwerkingen?

Om deze plek nog mooier, groener en innovatiever te maken werken we graag samen met andere experts, stichtingen en organisaties. Zo hebben we de afgelopen maanden een wormenhotel opgezet in samenwerking met Wormenhotel, 180 fruitbomen geplant van Stichting Corazon en de bodem verbeterd met compost van Rotterzwam.

De komende jaren willen we nog veel meer samenwerken en dan vooral op het gebied van minder afval creëren, hergebruik van materialen, energieopslag, regenwateropvang, waterzuivering, slim gebruik van tijdelijke ruimte en het vergroten van de biodiversiteit in de stad.

Kun je ons helpen op één van de bovenstaande gebieden of heb je een ander, nog veel beter, idee? Stuur dan een e-mail naar contact@tinyhousedelft.nl.

Bekijk al onze partners op de pagina met samenwerkingen.