In de Media

Een lijst met artikelen over het Pionierskwartier Delft.

Tiny Houses: een andere manier van wonen en leven

Delft op Zondag - 2 april 2023
Mede door de woningnood zoeken mensen alternatieven, zoals Tiny Houses (wonen in kleine, veelal zelfgebouwde huisjes). In Delft bestaan twee van deze ‘woongemeenschappen’; Pionierskwartier aan de Vulcanusweg en Kluit (Den Hoorn). In deze tweedelige serie deze week een bezoek aan Pionierskwartier en het ontstaan van Tiny Houses.

In dit duurzame tiny housedorp in Delft delen bewoners spullen en lief en leed

Omroep West - 15 december 2022
Omroep West spreektijd. Denise woont samen met haar vriend en kind in een tiny house dorp in Delft. Dat is milieuvriendelijk maar vooral ook heel leuk.

Van industriezone naar bruisende plek dankzij tiny houses

Velt tijdschrift Seizoenen - 19 april 2022
Tiny houses rijzen als paddenstoelen uit de grond. Nochtans is de wetgeving errond niet altijd zo duidelijk. Er bestaan in Nederland wel initiatieven die tiny house-bewoners de kans geven om in groep samen te wonen. Het Pionierskwartier in Delft is alvast goed op weg om deze nieuwe woonvorm te normaliseren.

Simplistic & primitive: Denise chooses to live in a Tiny House village

RoadStories Collective - 31 januari 2022
From a year in a simple caravan in an eco-village to months in a hut in Senegal without water and electricity. Going back to basic needs. This way, you create space for the things that really matter. Meet Denise, a real doer full of energy who lives from curiosity.

Leven in een tiny house: natuur, rust en eenvoud

Inholland - 13 juli 2021
Leven in een tiny house: natuur, rust en eenvoud In gesprek met Maurice Herkrath, docent Landscape and Environment Management in Delft

Op eigen houtje

vtwonen - 31 januari 2021
Waarom dromen over een huis als je het ook zelf kunt maken? Jente ontwierp en bouwde haar tiny house zonder enige kluservaring.

Anonieme burgers die proberen de planeet te redden

El País - 18 november 2020
Een artikel in de "Future Planet" rubriek van de Spaanse krant El País over anonieme burgers die proberen de planeet te redden (tegenover de onhandigheid van degenen die dat zouden moeten doen).

Denise en Maurice wonen in een tiny house: ‘Ik ben het meest trots op de badkamer mét bad’

In de Buurt - 14 juli 2020
Sinds een klein jaartje is er aan de Vulcanusweg iets bijzonders te vinden: een tiny house dorpje. Het heet het Pionierskwartier en er staan veertien zelfgebouwde huisjes. We namen een kijkje bij Denise en Maurice.

Delfts Groen

TinyFindy - 10 januari 2020
In maart 2018 kondigde de gemeente Delft aan dat ze een woonlocatie voor Tiny Houses beschikbaar wilden gaan maken. Met plek voor twintig tot zestig Tiny Houses, voor een periode van vijf tot tien jaar. De bovengrens van zestig bleek wat optimistisch maar verder heeft de gemeente haar woord waar gemaakt: er is een levendig Tiny House buurtje ontstaan aan de Schieoevers in Delft!

Off the grid in een tiny house

Zonnefabriek - 4 december 2019
Zonnefabriekers Elvie en Abel wonen in een zelfgebouwd huisje met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Onderdeel daarvan is natuurlijk ook een zonnestroom installatie, die extra bijzonder is omdat het een off-grid systeem betreft. We gingen eens op bezoek om te kijken hoe dat werkt.

Minder vierkante meter huis leidt tot meer leven

Delft op Zondag - 29 september 2019
De toon voor een duurzaam Delft is gezet met de officiële opening van tien tiny houses aan de Vulcanusweg in Delft. Schieoevers Noord verandert daarmee in een uniek stedelijk gebied met een bijzondere community die er niet alleen woont, maar ook werkt.

Feestelijke opening Tiny Houses door Wethouder Bas Vollebregt

Delft op Zondag - 26 september 2019
Fotoalbum. Feestelijke opening Tiny Houses door Wethouder Bas Vollebregt.

In Tiny Houses is het iel wonen, maar ruim leven

AD - 23 september 2019
Delft heeft sinds zaterdag officieel zijn eerste tien 'tiny houses'. De experimentele onderkomens aan de Vulcanusweg zetten de toon voor een duurzaam Delft.

Voltijdse bewoning - géén vakantiehuisje of hotelkamer

Delft op Zondag - 18 juli 2019
De eerste tiny houses in Delft zijn geplaatst! Een bewoners-collectief is gestart met het plaatsen van de eerste tien tiny houses aan de Vulcanusweg in Delft. Deze maand worden alle huisjes geplaatst op het terrein aan de Vulcanusweg.

Gemeente biedt ruimte aan Tiny houses in Delft

Delft op Zondag - 16 maart 2018
De gemeente Delft krijgt regelmatig vragen van mensen die op zoek zijn naar een plek voor het bouwen of plaatsen van een klein huisje in Delft. Die mogelijkheid wil Delft hen graag bieden.