Over het Pionierskwartier

Hi! Wij zijn de bewoners van het tiny house dorp aan de Vulcanusweg in Delft. Proactieve individuen, stellen en gezinnen, die geloven in anders leven en wonen. Ieder van ons heeft in de afgelopen twee jaar een eigen zelfvoorzienend tiny house gebouwd. We zijn dus stuk voor stuk trotse zelfbouwers, maar daarnaast ook een rijke mix van (sociaal) ondernemers, kunstenaars, technici, bouwers, programmeurs, architecten en positieve activisten.

De komende jaren bouwen we hier aan een fijne, groene en sociale plek. We creëren een plek waar thema’s als verbinding, innovatie, inspiratie, circulariteit, duurzaamheid, verantwoordelijkheid en genoegen nemen met genoeg centraal staan. Een plek waar op een fijne manier samen gewoond en geleefd kan worden. Een plek waar mooie, unieke en met zorg gebouwde huisjes staan, van strak en gelikt tot ruw en robuust. Het pionierskwartier is een plek waar naast mensen ook ruimte is voor vogels, insecten en natuur (inclusief ‘onkruid’). Een plek waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe manieren van samenleven en nieuwe duurzame technieken. Waar veel ruimte is om te leren. Voor onszelf, voor de buurt, voor leerlingen van basisschool tot universiteit en voor het bedrijfsleven. Kortom, een plek om te leven.

Op deze website geven we een inkijkje in onze manier van leven. Je kunt onder andere onze tiny houses bekijken, de antwoorden op de meest gestelde vragen lezen en op de hoogte blijven van de evenementen die we organiseren. Volg ons ook op @pionierskwartier.