Bewoners van het Pionierskwartier

De bewoners van het Pionierskwartier en waarom ze in een Tiny House wonen.

Joost

”Ik woon in mijn Tiny House van 20 m2. Samen met Martine is het huis ontworpen en met veel passie gebouwd. Het huis geeft me veel bewustzijn en vrijheid. Duurzaam omgaan met spullen en middelen vind ik een erg fijne manier van leven”

Elvie Abel Okke & Kira

„Het geeft ons een goed gevoel om niet zomaar de wc door te spoelen, maar letterlijk met onze eigen shit te dealen. Voldoende stroom, voldoende water of juist een leeg composttoilet.. dingen die eerst vanzelfsprekend waren leveren nu steeds kleine geluksmomentjes op!”

Rose

Tiny wonen is voor mij klein en simpel leven met minder spullen en dus minder ballast. Meer tijd buiten besteden, blij zijn met de zon want je hebt meer stroom, blij zijn met de regen want je watervoorraad wordt aangevuld. Meer samenleven met je buren, elkaar helpen en gezelligheid van elkaar ervaren.

Gilbert

Tegen al mijn verwachtingen in is het me gelukt in een tiny house te gaan wonen. De beste keuze ooit: het brengt mij eenvoud, autonomie, en een ongekende vrijheid. Omringd door geweldige buren, is mijn tiny house een bron van inspiratie en experiment, waar ik elke dag nieuwe mogelijkheden ontdek.
Het is mijn oase, een plek waar ik kan leren en leven volgens mijn eigen voorwaarden.

Martijn

„De reden om klein te gaan wonen voor mij is tweedelig. Ten eerste is het de uitdaging en de vraag ‘kan ik dit?’ en ten tweede probeer ik te leven met het uitgangspunt; ‘kan ik net zoveel terug geven als ik neem?’ Voor mij begint dat met genoegen nemen met minder.”

Jasmijn Jurre Ole & Martha

„We hebben dit huis gebouwd omdat we simpeler willen leven. Dichter bij de natuur, de seizoenen en bij elkaar. Omdat we een huis willen dat gezond is. Geen negatieve impact heeft op het milieu tijdens de bouw en levensduur. Precies past. Een huis dat écht innovatief is, zelfvoorzienend, door ons bedacht en gebouwd.”

Lotte

En toen kwam zomaar mijn droom voorbij; een tiny house te koop!

Ik heb een van de huisjes over mogen nemen op het Pionierskwartier. Voor mij is het wonen in een tiny house een fantastische mix tussen vrijheid en medeverantwoordelijkheid, tussen knus, gezellig en een uitdaging entussen wonen en groen. Voor mij begint het avontuur hier en leer ontzettend veel van de ervaren bewoners op het terrein.

Als ik ’s ochtends de gordijnen open doe en de meesjes zie; prijs ik mij gelukkig!

Alieke Pieter & Margo

„Zelf precies bouwen wat we nodig hebben. Zelf energie en water opvangen en daarmee bewust worden van ons dagelijks gebruik. Daardoor ruimte en tijd overhouden voor leuke dingen zoals community building en hobby's.”

Sanne

„Het bouwen van een tiny house heeft mij geholpen om te ontdekken wat ik kan. Het leven in een community helpt mij ontdekken wie ik ben.”

Joris

„Geen hypotheek, geen huurbaas, zelf je eigen huis bouwen, en bewust zijn van je verbruik.. water, electra, afval e.d. Geen spullen verzamelen, in dit huis staat alleen wat écht nodig is.”

Jojanneke & Toine

"Het begon als een tof avontuur: ons eigen zelfontworpen huis bouwen, met nadruk op dingen die wij belangrijk vinden. Het leven in dit huis leert ons genoegen te nemen met minder en maakt ons bewust van ons eigen verbruik en impact."

Denise Maurice & Floyd

"Pluk de dag, maar laat wat hangen voor morgen. Praktisch en flexibel samen leven. We wonen hier zodat we onze spullen, leefstijl en ervaring kunnen delen. We willen graag klein wonen met een minimale ecologische voetafdruk. Een huis en plek (op)bouwen en genieten van de tijd en ruimte."

Loes en Carlos

Altijd al gedroomd van een minimalistischer leven en veel buiten zijn. Minder spullen geeft ons meer ruimte. Geheel onervaren zijn wij gaan bouwen. Een groot leertraject. Vooraf hadden wij niet kunnen bedenken wat wij voor elkaar hebben gekregen.
Nu proberen wij met aandacht voor de natuur bewust om te gaan met dat wat er is. Leven met dat wat je nodig hebt. Wij blijven leren.

Moni

I promised my dog Marli that we would live in a house with a garden. And here we are! – And we love it. I love having the choice to decide how I want to live, living in harmony with nature and the people around me, slowly and consciously, of course being surrounded by green, and having space to dance in the garden. Living here has made me weather-resistant (and I am Spanish!) because the outdoors also feels like home now. Marli loves walking around exploring, going on adventures. Another way is possible!